02 Mar
02Mar

Hvor ofte må man ta backup av dataene sine?
Å sikkerhetskopiere datafiler er den beste forsikringen mot å miste verdifull – og ofte uerstattelig data. Enten det er private bilder på en harddisk eller telefon til jobbdata på en PC eller i skyen så trenger filene å sikkerhetskopieres for å hindre mistet data ved systemkrasj, tyveri eller skadevare. En tommelfingerregel er at dataen bør tas backup av like ofte som den oppdateres. Dermed kan man ta backup mindre ofte av gammel data slik som gamle feriebilder og lignende og mer frekvent av data som oftere forandres og oppdateres. De aller viktigste filene bør man sikkerhetskopiere minst én gang om dagen, ifølge en artikkel i Komputer.no

Å ha en rutine for sikkerhetskopiering av data det aller viktigste
Ifølge en rapport gjengitt av Data Recovery Labs går hvert år data tilsvarende svindlende $12 milliarder dollar årlig tapt, i USA alene, grunnet systemfeil, maskinvarefeil, virus, trojaner, hackerangrep – og ikke minst; menneskelig svikt. Hva hvis kundedatabasen deres blir borte? Faktureringsgrunnlag, bestillinger, kontakter, leverandører, leverandørgjeld, ordrer, ja alt borte? Det er unektelig store verdier som kan gå tapt. Og på et personlig plan kan barnefotografier, bryllupsbilder, feriefoton og minnebilder være nok så verdifulle. Da er sikkerhetskopiering en meget rimelig og rask og enkel måte å spare seg for store tap av verdier. I dag finnes det en mengde effektive løsninger for å sikre Back-Up av dataen din. Enten man lagrer dataen i skyen (cloud backup) i tillegg til en lokal kopi eller om man velger å manuelt legge over dataen på en ekstern enhet regelmessig, så er det aller viktigste kontinuitet og det at man faktisk regelmessig har en rutine for hyppig sikkerhetskopiering heller enn hvordan man velger å gjøre det. Det å ha en plan for hvordan man øker datasikkerheten er det aller viktigste for å sikre seg fra at viktige datafiler går tapt.

Hvordan sikkerhetskopierer man filene sine?
Vi har lang erfaring av å ta sikkerhetskopi av datafiler og kan tilby løsninger som passer deres behov. Enten det er å legge over filer og foton fra en iPad, PC eller telefon til en minnepenn eller harddisk til å finne automatiske backup-løsninger med skylagring for bedriften så finner vi en løsning som passer deres behov. I verste fall kan jeg i flere tilfeller også tilby Data Recovery for å redde filer fra harddisker som krasjet grunnet systemfeil.

Ta kontakt i dag for et uforpliktende tilbud og sikre din data mot tap. Det er en investering som gjør at du kan senke skuldrene og være trygg i at dataen din er ivaretatt.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.