23 Jun
23Jun

Den gammeldagse kabelen er fortsatt overlegen i de fleste tilfeller. Både når det gjelder driftssikkerhet og hastighet.

Det er dog ingen tvil om at trådløse nettverk og Mesh-nettverk er kommet for å bli. De har bare de siste årene utviklet seg til brukervennlige og pålitelige nettverk som holder mer enn godt nok for dagens mål. Men kabelen er fortsatt viktig i sammenhengen og nøkkelen til et stabilt og driftssikkert nettverk.

Trådløse nett er generelt sett langt tregere enn kablede nett. Og de er i tillegg avhengige av alt fra utstyret til omgivelsene og er samtidig mindre stabile enn et kablet nettverk. Og dersom man først har problem med hastighet og/eller dekning på et trådløst nettverk, så er det ikke så enkelt å finne årsaken. Er det utstyret, driverne eller innstillingene? Er det naboens nett, trådløse telefoner eller mikrobølgeovnen som er årsaken til den dårlige dekningen? Eller er det kanskje en kombinasjon?

Dessverre er forutsetningene for et trådløst nettverk sjeldent optimale . Trådløse nettverk brukes stort sett innendørs, og der blir de påvirket av mange ting. Faste objekter som møbler, mennesker og dyr spiller en stor rolle. I tillegg har vi vegger og gulv av forskjellig tykkelser og i forskjellig vinkler. Og så har vi påvirkningen fra andre trådløse signaler, samt reflekterte signaler fra vårt eget nettverk. Har man da litt størrelse på eiendommen sin, kan det av og til være vanskelig å få god dekning i alle rom – med ekstra lav hastighet og/eller dårlig stabilitet som resultat.

En kombinasjon mellom kablet og trådløst nettverk det aller beste
Med kablet nett kan du ta snarveien gjennom vegger og gulv og i tillegg til et Mesh-nettverk oppleve god og stabil dekning både med kabel og trådløst. De aller fleste datamaskiner, både bærbare og stasjonære, er utstyrt med en port for kablet nettverk. Med et moderne operativsystem krever ikke denne noe spesielt oppsett – alt man trenger å gjøre for å komme seg på nett er å plugge inn nettverkskabelen sin.Nettverksporter finner man vanligvis også på slikt som spillkonsoller, TV-er og Blu-ray-spillere. Også her er det normalt sett enklere å koble til en kabel enn å konfigurere det trådløse nettet – om utstyret da i det hele tatt er utstyrt med Wi-Fi.

Med kablet nettverk slipper man faktisk å tenke på passord, kanaler, konkurrerende nabonett og plassering. Det er bare å koble til. I tillegg forsterker det kablede nettet et meshnettverk og gir optimal Wi-Fi-dekning med full hastighet da alle noder er koblet til med kabel.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe dere til en tilfredsstillende nettverksoppkobling i hjemmet eller på kontoret.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.