21 Sep
21Sep

Tid for å rydde plass på mobiltelefonen
Hvis man har hatt den samme typen telefon de siste 10 årene så er sjansen stor for at bilder, videoer og apper har fulgt med fra en telefon til neste. Og med årene så fyller det seg raskt opp! Har man små barn eller barnebarn blir det både mange videoer, bilder, spill og apper som etter hvert tar enormt med lagringskapasitet. En løsning er å kjøpe mer og mer lagringsplass, både på den nye telefonen, men også i skyen som de fleste telefonprodusenter tilbyr. Men trenger du virkelig det? Hadde det ikke vært bedre for både lommebok og miljø om du fikk lagt over bilder på en PC og tømt både sky og telefon for all unødvendig data?

Ikke uvanlig med 20-30.000 bilder og videoer
Bilder og fremfor alt videoer tar mye plass. Her ser vi at bland annet Apple, som produserer iPhone, har gjort det vanskelig for brukeren å selv overføre og organisere sine albumer. Bildene blir ofte liggende både på telefonen og i skyen og tar opp plass begge steder – som resulterer i at man må kjøpe skylagring i tillegg til større lagringsplass på den nye mobilen. Da må man spørre seg selv om man virkelig trenger å ha tilgang på gamle bilder fra mange år tilbake til enhver tid. Hvis svaret er nei, er løsningen enkel: få bildene overført til en harddisk/minnepenn og slett alt (eller mesteparten) på telefonen og begynn på nytt.

Sikre dataen med Back-Up
I tillegg til å få renset opp på telefonen får man ved å legge over dataen på en eller flere eksterne harddisker sikret dataen i tilfelle man mister mobilen. Bildene kan så lastes opp i en sky som man har tilgang til, slik som Dropbox, OneDrive, Min Sky eller lignende, slik at man kan nå de også via telefonen/nettbrett/laptop etc. om man ønsker det. Her finnes det flere alternativer som er gratis eller som man har tilgang til via andre lisenser som man reden betaler for.

Vi hjelper gjerne til og ser på løsninger for å få ryddet plass og sikret dataen din. Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg!

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.